KONEMYYNTI HANNU HARJU Oy muutti vuoden 2004 lopulla Mustasaaren Lintuvuoren alueelle, joka sijaitsee Vaasan keskustasta vajaa 10 km Kokkolan suuntaan, valtatie 8 varrella. Aikaisemmin yritys toimi Vaasan Suvilahdessa, yrittäjä Hannu Harju kuvaa muuttoa lähdöksi logistiikan kioskista. Uusien toimitilojen myötä yritys on muuttunut logistiikan tekniseksi toimistoksi ja alan erikoisliikkeeksi. Aikaisemmin yritys oli alle 100 m² toimisto, nyt yrityksen tilat ovat n.350 m² ja tiloihin sopii myös myytäviä trukkeja. Yrityksen liiketilojen sijaintia Lintuvuoren teollisuusalueella pidämme erinomaisena, onhan ympärillä suurehko pienteollisuusalue. Löysimme optimikokoisen tyhjän hallin asiakaskunnan keskeltä, tämä on varsin kiitollinen sijoituspaikka. Palvelemme teollisuutta, pääpaino on metalliteollisuuden sektorilla, palvelemme mielellämme myöskin yksityisasiakkaita, sanoo Harju.

Merkittäviä yritysasiakkaita Vaasan seudulla ovat Vaskiluodon Voima, Wärtsilä, Vaasa Kojeistot, NTM, Närko, jne. Yrityksemme palvelu perustuu noin 70% suora-myyntikäynteihin, liiketoiminnan kuvaan kuuluu myös kutsuminen yrityksen tiloihin sekä tuotteiden myyminen puhelinkeskustelujen avulla. Konemyynti Hannu Harjulta löytyy ratkaisuja logistiikkaan, kuten myöskin käsityökaluja, ja mm. leikkuutyökaluja sekä kiinnittimiä ja erilaisia koneita.

Meillä on uusien STILL-trukkien edustus; Still on Saksalainen trukki, joka valmistetaan maailman toiseksi suurimmassa trukkitehtaassa. Still-trukit kuuluvat Linde-trukin kanssa samaan konserniin. Myymme myöskin käytettyjä trukkeja, ne tulevat Euroopasta IKH:n kautta. Lisäksi edustamme Saksalaista KARDEXvarastoautomaattia.

Meiltä saa pientavara- ja kuormalavahyllyjä, jälkimmäisten merkeissä on kaksi pääedustusta, kotimainen Juha Punta ja Belgialainen Stow. Palvelumme liittyvät lähinnä huollon yhteydessä tarvittaviin työkaluihin ja välineisiin, joita me toimitamme. Konemyynnillä leikkuutyökalujen päämerkkeinä ovat Witec porat, Vallorbe- jyrsinterät sekä esim. Tizit ja Mircoma -kääntöpalat; tuotteet menevät teollisuudelle pora- kärkisorvi-, ja jyrsinkoneisiin.

Meiltä saa perinteisiä ”jokapojan” työkaluja, joista päällimmäisiä ovat pihdit, ruuvitaltat, vasarat ja monet muut työkalut useina versioina. Meiltä saa nostovälineitä ja vinttureita kuten Satateräksen kääntöpuomit ja siltanosturit. Hankimme joskus myöskin mahdottomilta vaikuttavia työkaluja ja asioita. Meillä on hyvät yhteistyökumppanit, jotka toimivat lähinnä pienimuotoisen metalliteollisuuden parissa, kääntymällä heidän puoleensa järjestyy monimutkaisiakin hankkeita. Tämän tyyppisissä hankkeissa olemme lähinnä projektivalvojia.

Konemyynti Hannu Harju sai vuoden 2002 uusyrittäjän tunnustuksen, Vaasan seudun Uusyrityskeskuksen Startian toimesta.

Tuoteryhmiämme ovat mm. uudet trukit, STILL-trukit, käytetyt trukit, käsityökalut, vannesahat, leikkuutyökalut, sähkötyökalut, ilmatyökalut, kuormalavahyllyt, pientavarahyllyt, hylsysarjat, myymäläkalusteet, paineilmaletkukelat, Migatronic-hitsauskoneet yms..

Meillä on kunnia olla sertifioitu yritys Suomessa, johon kuuluu ainoastaan 2,7% kokonaisyritysmäärästä, ja olemme iloisia saamastamme huomiosta kolmen AAA:n luokituksesta.